Els qui som - Quienes somos - Who are we
Miradesfest és una cita tant per a amants del cinema, siguen experts o aficionats, com per a la ciutadania en general, on ens reunim per a gaudir d’una programació especialment seleccionada amb l’objectiu d’acostar-nos als curtmetratges que no es troben habitualment en els circuits comercials i que participen d’un pensament crític.
…En definitiva Miradesfest es defineix com un espai de trobada entre el cinema, l’activisme social i el pensament crític, que busca aprofundir en la defensa i desenvolupament dels drets humans en general i de la salut mental en particular.
La programació de la Mostra és específica d’un espai social, un espai divers i plural, tan enriquidor com tràgic; font d’inspiració per a la producció artística, plagat de contradiccions, reptes, xocs, esperances i un futur per definir.
Què es pretén amb aquesta
Mostra de Cinema Social i Salut Mental?
Busquem posar el focus en la Salut Mental per a visibilitzar l’estigma i la discriminació que pateixen, moltes vegades, els col·lectius de persones amb problemes de salut mental, per eixa imatge distorsionada que es té a causa del desconeixement i la no acceptació social. També ens interessa posar la mirada sobre aquells col·lectius que es troben en processos d’exclusió social per formar part d’una diversitat no entesa i en molts casos no acceptada que al final pot afavorir l’aparició de problemes de salut mental.
Mirades Fest té com a objectius principals:
– Ser una via de difusió i trobada que acoste els espectadors a altres maneres d’entendre i acceptar a les persones que pateixen problemes de salut mental i exclusió social.
– Reflexionar sobre la societat en la qual ens movem, analitzant les diferents mirades i buscant mitjos per a aconseguir pal·liar l’estigma, treballant en la prevenció i la reivindicació de tot allò que ens permeta afrontar de manera òptima el problema de l’exclusió social.
– Incentivar i difondre els curtmetratges que es troben en la cerca de nous llenguatges, tècniques i formes narratives generant un nou escenari de difusió per a produccions cinematogràfiques que es produeixen com a alternativa als formats comercials hui en dia hegemònics en l’abordatge dels objectius de la Mostra.
– Contribuir i afavorir el debat entre col·lectius, professionals i Institucions per a abordar el tema de la Salut mental i l’exclusió social, utilitzant totes les mirades possibles per a enriquir l’anàlisi i les vies d’intervenció.
Miradesfest es una cita tanto para amantes del cine, sean expertos o aficionados, como para la ciudadanía en general, donde nos reunimos para disfrutar de una programación especialmente seleccionada con el objetivo de acercarnos a los cortometrajes que no se encuentran habitualmente en los circuitos comerciales y que participan de un pensamiento crítico.
…
En definitiva Miradesfest se define como un espacio de encuentro entre el cine, el activismo social y el pensamiento crítico, que busca profundizar en la defensa y desarrollo de los derechos humanos en general y de la salud mental en particular.
La programación de la Muestra es específica de un espacio social, un espacio diverso y plural, tan enriquecedor como trágico; fuente de inspiración para la producción artística, plagado de contradicciones, retos, choques, esperanzas y un futuro para definir.
Qué se pretende con esta Muestra de Cine Social y Salud Mental?
Buscamos poner el foco en la Salud Mental para visibilizar el estigma y la discriminación que sufren, muchas veces, los colectivos de personas con problemas de salud mental, por esa imagen distorsionada que se tiene a causa del desconocimiento y la no aceptación social. También nos interesa poner la mirada sobre aquellos colectivos que se encuentran en procesos de exclusión social para formar parte de una diversidad no entendida y en muchos casos no aceptada que al final puede favorecer la aparición de problemas de salud mental.
Miradesfest tiene como objetivos principales:
– Ser una vía de difusión y encuentro que acerco los espectadores a otras maneras de entender y aceptar a las personas que sufren problemas de salud mental y exclusión social.
– Reflexionar sobre la sociedad en la cual nos movemos, analizando las diferentes miradas y buscando medios para conseguir paliar el estigma, trabajando en la prevención y la reivindicación de todo aquello que nos permita afrontar de manera óptima el problema de la exclusión social.
– Incentivar y difundir los cortometrajes que se encuentran en la búsqueda de nuevos lenguajes, técnicas y formas narrativas generando un nuevo escenario de difusión para producciones cinematográficas que se producen como alternativa a los formatos comerciales hoy en día hegemónicos en el abordaje de los objetivos de la Muestra.
– Contribuir y favorecer el debate entre colectivos, profesionales e instituciones para abordar el tema de la Salud mental y la exclusión social, utilizando todas las miradas posibles para enriquecer el análisis y las vías de intervención.
Miradesfest is an event for both film lovers, whether experts or amateurs, and for the general public, where we meet to enjoy a specially selected programme with the aim of bringing us closer to short films that are not usually found in commercial circuits and that participate in critical thinking.
…
Ultimately, Miradesfest is defined as a meeting place between cinema, social activism and critical thinking, which seeks to delve into the defence and development of human rights in general and mental health in particular.
The programme of the Festival is specific to a social space, a diverse and plural space, as enriching as it is tragic; a source of inspiration for artistic production, full of contradictions, challenges, clashes, hopes and a future to define.
What is the aim of this Social Film and Mental Health Festival?
We seek to put the focus on Mental Health to make visible the stigma and discrimination that groups of people with mental health problems often suffer, due to the distorted image that is held due to ignorance and social non-acceptance. We are also interested in putting the focus on those groups that are in processes of social exclusion to form part of a diversity that is not understood and in many cases not accepted, which in the end can favor the appearance of mental health problems.
Miradesfest has the following main objectives:
– To be a means of dissemination and encounter that brings spectators closer to other ways of understanding and accepting people who suffer from mental health problems and social exclusion.
– To reflect on the society in which we move, analyzing the different views and looking for ways to alleviate the stigma, working on prevention and the vindication of everything that allows us to optimally face the problem of social exclusion.
– To encourage and promote short films that are searching for new languages, techniques and narrative forms, generating a new dissemination scenario for cinematographic productions that are produced as an alternative to the commercial formats that are currently dominant in addressing the objectives of the Festival.
– To contribute to and encourage debate among groups, professionals and institutions to address the issue of mental health and social exclusion, using all possible perspectives to enrich the analysis and the avenues of intervention.